Webdesign tippek, amikre figyelj, ha weboldalt készíttetsz

Adok néhány ötletet, hogy mire figyelj oda készülő weboldalad tervezése közben
2017. december 02.

Ha most készül a weboldalad és nem vagy biztos abban, hogy mitől lesz jó a design, akkor nézd végig az általam készített képeket!

webdesign tippek

A weboladalad színei passzoljanak a márkádhoz! Fontos, hogy bizonyos színek bizonyos érzésekhez kapcsolódnak. Ezek kövesség a már meglévő logót is. Ha nem tudod, merre indulj el, nézegess színpalettákat vagy használd az Adobe színtervezőjét.

webdesign tippek

A negatív tér sokkal jobban megragadja a figyelmet, mintha minden egy olalra lenne zsúfolva. Szöveg esetén nagyobb térközöket érdemes hagyni. Minél kevesebb az objektum, annál figylemfelkeltőbb maga a tartalom

webdesign tippek

A legfontosabb tartalom a weboldaladon mindig tűnjön ki! Ne engedd, hogy elvesszen a sok infornáció közt, hisz akkor a látogatók sem találják meg és sok-sok megrendőt, vevőt vagy olvasót fogsz veszítnei.

webdesign tippek

Három, de inkább csak kétféle font legyen egy dizájnon belül. Ez épp úgy érvényes a weboldalra, mint az arculati elemekre. Mindenképp győződj meg, hogy nem üti egymást a két font típus, mert akkor sem fognak jól mutatni. Keress font-párokat, ha nem tudod, mit mivel lehet párosítani. Érdemes kipróbálni azt is, hogy egy font különböző vastagságait használod. Pl. a cím lehet bold, a kenyérszöveg regular és az apróbetűs rész light - egy azon font családból.

webdesign tippek

Az informácó jól tagolható a kontraszt alkalmazásával is. Az olvasót lehet irányítani, megmutatni neki, merre szeretnénk, hogy tovább haladjon a weboldalunk böngészésben. Sötét háttér-világos tartalom vagy fordítva. Mindkettő ugyanolyan jó!

webdesign tippek

A fotók minősége nagyon fontos. Mindeképp kerüld a rossz minőségű, pixleles, homályos fotóak, mert nem mutatnak jól a weboldaladon. Törekedj, az éles, nagy méretű, jó minőségű képek használatára!

webdesign tippek

A lassú, nehezen betöltődő weboldalakat senki sem szereti. Ha lassabb a betöltési sebessége, mint 2mp, akkor optimailzálni kell a tartalmat. Sebességmérőt itt talász: tools.pingdom.com

Ha szeretnél egy ilyen weboldalt, lépj velem kapcsolatba!


Kérdésed van? Ajánlatot kérnél?
Írj nekem!

Minden megkeresésre 24 órán belül válaszolok.

Itt is megkereshetsz: