A weboldal ára kiadás vagy befektetés?

2018. február 08.

Általában kis és középvállalkozások részére készítek weboldalakat és gyakran felmerül a kérdés, hogy miért annyi a weboldal ára, amennyi. Miért kell ilyen sok pénzt kiadni egyszerre. Érdemes-e már az induláskor profira bízni a weboldal készítést vagy inkább tákolja össze maga vagy a szomszéd Pistike egy csokiért?

weboldal árak

Tudom, hogy egy induló kisvállalkozásnak minden fillérre szüksége van, anyagköltség, bérleti díjak, adók, fizetések, jobb esetben marketing, reklám, stb. nagyon sokba kerülnek. De hogyan tekintsünk egy weboldalra? Azt hiszem, lehetetlen már úgy elindulni, hogy nem vagyunk fent a neten. Mindenki ott keres mindent, még Piroska néni is, mert már neki is van okostelefonja. Így egy-egy jó Google helyezés sok-sok reklámot megspórolhat nekünk. És vajon aki egész mással foglalkozik, vagy a fent említett szomszéd Pistike tudja-e, hogyan kell olyan weboldalt készíteni, ami majd esetleg pénzt is hoz? Tudja-e hogyan kell az információt elhelyezni, milyen és mekkora képeket kell használni, mennyi szöveget érdemes kitenni, hány oldalas legyen a weboldal, és még sorolhatnám. Mert valóban nem azért fizetünk, hogy valaki WordPressben összekattintgatja az oldalunkat 2 nap alatt és majd lesz valami, hanem bizony az a tudás kerül pénzbe, amitől később működni is fog a weboldal. Nem elég kitenni az információt, tudni kell, hogy hová tegyünk és hogyan legyen tálalva. És ehhez kell a webdesigner. Az, aki jó esetben le is tudja programozni vagy WordPressben elkészíteni a weboldalt. És akkor miért is fizetsz? Bizony, a tudásért. A design és a programozás ismeret és a belefeketett idő az, ami egy weboldal árát meghatározza. Azt gondolom, ha ezek egyike hiányzik, már nem azt kapod, amire valóban befektetésként tekinthetsz, hanem csak az ablakon kidobott pénz lesz.

webdesign tippek

Akkor mi a megoldás?

Mindenképp nézd meg a webdesigner portfólióját. Ha úgy gondolod, hogy azokról az oldalakrót te is szívesen vásárolnál, amiket készített, akkor valószínűleg a te weboldalad is ilyen lesz. És akkor már nyugodtan tekinthetsz a weboldaladra befektetésként, ami majd vásárlókat és ezzel együtt pénzt hoz neked, mint egy nagy összegű kiadásra, amiről nem tudod, hogy megtérül-e valaha.

Ha szeretnél egy ilyen weboldalt, lépj velem kapcsolatba!


Kérdésed van? Ajánlatot kérnél?
Írj nekem!

Minden megkeresésre 24 órán belül válaszolok.

Itt is megkereshetsz: