Mi kell egy weboldalhoz?

Mire lesz szükségem, ha weboldalt rendelsz tőlem?
2017, november 22,

Amikor weboldalt rendelnek tőlem, akkor az első kérdések egyike mindig az, hogy az ügyféltől mire lesz szükségem, hogy elkészülhessen a weboldal. Most ezeket szedtem össze egy listába, hogy lásd, neked megvan-e minden és indulhat-e a tervezés!

webdesign

Mi az, amit NEKED kell biztosítanod? ÉS mi a megoldás, ha nincsenek meg ezek?

1. Szöveg:

Természetesen mindenki úgy fordul hozzám, hogy megvan, miért is kell a weboldal: új kisvállalkozás indulása, céges honlap, privát blog, régi honlap újratervezése, stb… Ahhoz, hogy legyen a weboldalon tartalom, szükségem lesz szövegre. Meg kell tervezni, hogy melyik oldalon mi szerepeljen.

Amiben segítek: ha tudom, hogy kb. mi lesz a tartalom, menürendszert készítek hozzá és megmondom, hol mennyi a minimális és a maximális szöveg, amit még elolvasnak a felhasználók. Ha nagyon nem tudsz mit írni, akkor van szövegírónk, aki akár meg is írja helyetted a tartalmat.

2. Képek:

Legjobb, ha saját képeket használunk a weboldalunkon, főleg, ha terméket, szolgáltatást szeretnénk bemutatni. Lehetőleg minél nagyobb felbontású fotókat küldj és küldd el mindet, ami van, majd én válogatok és cserélni is bármikor lehet őket.

Amiben segítek: ha nincsenek saját fotóid, akkor a témához illő képeket keresek a weblapodhoz stock fotó oldalakon. Ezek, mivel jogdíjasok, általában pénzbe kerülnek, viszont cserébe kiváló minőségűek és senki nem fog minket azzal vádolni, hogy elloptuk a fotóit.

Ajándék minden weboldalhoz: igény szerint 10 darab jogtiszta, kereskedelmi célra felhasználható fotó vagy grafika, melyet elhelyezek a weboldalon. Ha még nincs megfelelő fotód, amit weboldaladon használnál akkor ideális megoldás a minőségi stock fotók használata.

Ha már ennyi van, akkor neki is kezdhetünk a tervezésnek!
webdesign

Mi az, ami jó, ha van?

1. Weboldalak, amik tetszenek:

Jó, ha van elképzelésed magáról a dizájnról. Természetesen nem kész terveket várok, hanem csupán 2-4 olyan honlap linkjét, ami neked nagyon tetszik és akár színekben, akár elrendezésben, akár hangulatban hasonlót szeretnél. Ha nincs ilyen, akkor nézz szét a referenciáim közt, illetve szívesen mutatok én is a témához illő sablonokat.

2. WordPress sablonok:

Ha WordPress oldalt szeretnél, akkor nézegess, válogass sablonokat. Itt is van sok, de persze ingyenesből is szinte minden megvalósítható. Ez is amiatt fontos, hogy lássuk, milyen a stílusod, mi az elvárásod a készülő weboldaladdal szemben.

3. Logó, arculati elemek:

Ha van már a cégednek logója, akkor annak színeiből, stílusából indul a tervezés. Nem akarok nagyon eltérő, oda nem illő weboldalt készíteni, mert akkor a látogatók összezavarodnak, nem tudják, mire számítsanak és nem jönnek vissza hozzád.

Ha még nincs logód, készítek neked! Ebben az esetben jó, ha vannak színek, betűtípusok, amiket viszont szeretnél látni a weblapodon. Ha nőiesebb logót szeretnék, itt is nézelődhetsz!

4. Tárhely és domain:

A tárhely az, ahol a weben maga a weboldal file-jai, szövege, képek, kódok, stb. tárolódik. A domain pedig a www.VALAMI.hu Ezek nélkül nem kerül fel a weblapod a netre. Ha segítség kell, nem tudod, honnan, mekkorát, mennyiért, elintézem neked!


Kérdésed van? Ajánlatot kérnél?
Írj nekem!

Minden megkeresésre 24 órán belül válaszolok.

Itt is megkereshetsz: